TATYANA YASSIEVICH / OVERSTAPPEN IN ANTWERPEN

De expositie 'Overstappen in Antwerpen' van deze van oorsprong Russische kunstenaar, bestaat uit aquarellen gebaseerd op de omgeving van het Centraal Station in Antwerpen. Terwijl ze wachtte op de trein naar Amsterdam werd ze daar geïnspireerd door het dicht bebouwde netwerk van straten van de diamantbuurt met de etalages van joodse diamantairs en het grandioze stationsgebouw zelf. De schilderijen tonen de atmosfeer van een regenachtige herfstdag met natte straten en Orthodoxe joden met plastic hoesjes over hun hoeden en allerlei andere alledaagse straatbeelden.

De werken van de Russisch-Nederlandse kunstenaar vinden hun oorsprong in St.Petersburg, Rusland. Yassievich wilde daar het straatbeeld van het oude Rusland vastleggen, vooral de esthetiek van oude publieke gebouwen, zoals stations, parken, cafés, wachtruimtes. “I don't paint the people themselves, but rather the public places through which they flow by the thousands, carrying their emotions and cares with them.” Haar schilderijen vormen een persoonlijke, beeldende verhandeling van de drastische ommekeer van Oost-Europa in de 90-er jaren en daarna.

Tatyana Yassievich (1968)
www.tatyana-yassievich.com

Tatyana is geboren is St. Petersburg, Rusland. In 1991 kwam zij als student naar de Hoge school voor de kusten in Utrecht. Van 1992 tot 1994 deed zij de post-academische opleiding De Ateliers 63 te Amsterdam.

Saturday, 17 January, 2009 to Sunday, 15 March, 2009